nicdark_icon_close_navigation

Omgeving

Hondencamping & gite Domaine le Gui ligt nabij Biches, ten zuidwesten van de Morvan. Vanaf ons omheinde terrein loopt U zo het openbare bos Bois de La Commanderie in. Het Kanaal de Nivernais ligt op loopafstand van ons terrein, daar kan je ook lekker wandelen en zwemmen met de honden .

De Bourgogne is vermaard om de mooie natuur, heerlijke wijnen en natuurlijk de Bourgondische keuken ! Kom dus genieten van de Bourgogne en neem uw trouwe viervoeters gezellig mee ! Wij hebben leuke wandelingen voor U klaarliggen.

 

Een heuvelachtig landschap, uitgestrekte velden, dichtbegroeide bossen, meren en kronkelende rivieren. De natuur in Bourgogne is werkelijk adembenemend mooi. Klik maar eens op de onderstaande link van het Bureau van toerisme :

http://www.nievre-tourisme.com/

 

Een van hoogtepunten van Bourgogne is de Morvan. Dit natuurpark beslaat een groot deel van het departement Nièvre en werd in 1970 uitgeroepen tot beschermd gebied. In vergelijking met de rest van de regio is het hier wat meer bergachtig. De hoogste top van de Morvan, het zogeheten Bois-du-Roi, is 902 meter hoog. In de Morvan vind je veel beuken, eiken en naaldbomen, maar ook veel meren , beken en rivieren. De rivier de Yonne ontspring in de Morvan. Ontdek op vakantie de natuur van Bourgogne; verken de parken, grotten en mysterieuze plekken langs de Seine en de Loire, de laatste ongerepte rivier van Europa, waar veel bijzondere flora en fauna te vinden is.

De Bourgogne biedt bijna 1000 kilometer aan veilige en bewegwijzerde fietsroutes. Deze routes bestaan uit (autovrije) voies vertes, jaagpaden, secundaire wegen, voormalige spoorlijnen en paden door de wijngaarden. Van een middagje fietsen door de wijngaarden tot een complete fietsvakantie, het kan allemaal.  Zowel in het groene paradijs van de Morvan als daarbuiten, zijn er talloze mogelijkheden voor langere en kortere wandelingen. Er zijn meer dan 2000 km wandelpaden. Ontdek te voet al het moois dat de regio te bieden heeft. De Bourgogne is ook een goede bestemming voor watersporters. Er is 1200 km rivieren en kanalen. In de Morvan ligt het Lac de Settons, een waar paradijs voor iedereen die van watersport houdt. U kunt er zeilen, windsurfen, waterfietsen, kanoën en natuurlijk ook zwemmen. Op de Loire en de Yonne kan je fantastisch raften en kajakken. Meer dan genoeg actieve uitstapjes in de Bourgogne!

Wandelingen nabij Domaine Le Gui :

Vanaf het grote speelveld van Domaine Le Gui loopt u zo het Bos de la Commanderie in.

Het Bois de Vincence ligt op loopafstand van onze hondencamping en Gite Domaine Le Gui

In en rondom Biches is een 10 km lange wandeling uitgezet.

Vanaf Restaurant La Rustine in Limanton ( op 8 km van Domaine Le Gui) zijn maar liefst 7 verschillende wandelingen te maken met de honden https://www.campingdepannecot.fr/les-randonnées.

In het seizoen zijn daar ook live muziek optredens te bewonderen : https://www.lebarrage.fr/concerts/ 

Het Chateau Bazoches ligt op een uurtje rijden :

http://www.chateau-bazoches.com/en/practical-information/

Het bureau van toerisme van de streek : http://www.bazois-tourisme.com/2016/

Wandelkaarten in de streek : http://www.bazois-tourisme.com/2016/brochures/

 

Wat is er te doen

* Wandelingen direct vanaf uw vakantieverblijf Domaine Le Gui
* Fietsen langs het nabij gelegen kanaal de Nivernais
* Vissen in het kanaal de Nivernais en de daarnaast gelegen rivier of in één van de meren in de omgeving.
* zwemmen in het unieke “zwemmeertje” bij site de Fleury ( zie het navolgende filmpje ( een reportage gemaakt bij site de Fleury voor de Franse televisie.) : http://france3-regions.francetvinfo.fr/bourgogne/2014/08/11/biches-nievre-le-barrage-aiguilles-de-fleury-530818.html

* Bezoeken van mooie Franse stadjes ( Autun, Decize, Nevers en het middeleeuwse stadje Vezelay :  https://www.dorpenfrankrijk.nl/bourgondie/vezelay-de-parel-van-de-morvan/)

* Het Lac de Pannecière en het Etang de Merle zijn ook de moeite waard
* Het casino in Saint Honoré les Bains voor een bijzonder gezellige avond, ook heel goed restaurant
* Een dagje kuren en relaxen kan in de thermale baden van Saint Honoré les Bains, prachtig gebouw en mooi park
*Het mijnmuseum in La Machine
* In het seizoen is er bijna ieder weekend wel ergens een brocante of rommelmarkt te bezoeken.
* Gezellige maandmarkten in Moulins Engilbert en Corbigny
* Grote potterie in Tamnay en Bazois
* Paardrijden bij de manege in Alluy

Domaine Le Gui